((( مشاهده و دانلود فایل تصویری از آپارات )))
** گزارش اجمالی:
استاد در این جلسه، به نقد و بررسی سه مطلب مستقل پرداختند.
۱- روایتی درباره ارتباط امام زمان با یزدگرد ساسانی
۲- تتمه بررسی حدیث اول کتاب المُحجة
۳- به مطلبی که درباره خاصیت ادرار شتر در فضای مجازی منشر شده بود.
** فرازهایی از جلسه چهارم:
انشاءالله از این جلسه، ابتدا از روایاتی خواهیم گفت که در ارتباط با ایران و ایرانی و عصر ظهور خواهد بود. منظور ما از ایران نیز، محدوده جغرافیایی ایران امروز است و …
◇ یزدگرد ساسانی و قائم آل محمد:
* روایت شده است هنگامی که ایرانیان در قادسیه شکست خوردند و يزدگرد از ماجرای رستم (فرخزاد) و پیروزی عربها خبردار شد و فهمید که او به همراه پنجاه هزار نفر از لشکریانش کشته شده است، زمانی که قصد داشت با خانوادهاش فرار کند، در ورودی ایوان (پادشاهیش) ایستاد و گفت که درود بر تو ای ایوان (پادشاهی)! اینک تو را رها میکنم، اما خودم یا مردی از فرزندانم، باز خواهیم گشت. اما اکنون زمان آن فرا نرسیده است. سلیمان الدیلمی میگوید: خدمت امام صادق علیهالسلام رسیدم و درباره این موضوع سؤال کردم که منظور او از مردی از فرزندانم چه بوده است؟ امام علیهالسلام فرمودند: …
* این ماجرا و پاسخ امام علیهالسلام، به همراه سندیت این حدیث در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت.
◇ روایت اول از کتاب المحجة:
* ابن بابویه، قال: حدثنا علی بن أحمد بن محمد الدقاق رضیاللهعنه، قال: حدثنا محمد بن أبیعبدالله الکوفی، قال: حدثنا موسی بن عمران النخعی، عن عمه الحسین بن یزید، عن علی بن أبیحمزة، عن یحیی بن [أبی[ القاسم، قال: «سألت الصادق علیهالسلام عن قول الله عز و جل: «الم، ذلِکَ الْکِتابُ لا رَیْبَ فیهِ هُدیً لِلْمُتَّقینَ، الَّذینَ یُؤْمِنونَ بِالْغَیْبِ». فقال: «المتقون شیعة علی علیهالسلام، و الغیب فهو الحجة [الغائب] و شاهد ذلک قوله تعالی: «وَ یَقولونَ: لَوْ لا أُنْزِلَ عَلَیْهِ آیَةٌ مِنْ رَبِّهِ؟ فَقُلْ: إنَّما الْغَیْبُ لِلّهِ فَانْتَظِروا، إنّی مَعَکُمْ مِنَ الْمُنْتَظِرینَ».»
یحیی بن ابیالقاسم روایت کرد: «از جعفر بن محمد الصادق علیهالسلام درباره کلام الله عز و جل: «الم، ذلِکَ الْکِتابُ لا رَیْبَ فیهِ هُدیً لِلْمُتَّقینَ الَّذینَ یُؤْمِنونَ بِالْغَیْبِ» سؤال کردم، (در پاسخ) فرمودند: «المتقون شیعه علی علیهالسلام هستند و الغیب، پس همان حجت غایب است و شاهد آن، کلام او تعالی است: «لَوْ لا أُنْزِلَ عَلَیْهِ آیَةٌ مِنْ رَبِّهِ؟ فَقُلْ: إنَّما الْغَیْبُ لِلّهِ فَانْتَظِروا، إنّی مَعَکُمْ مِنَ الْمُنْتَظِرینَ».»
*
ما طی دو جلسه اول و دوم در ارتباط این حدیث نکاتی را از جمله در مورد معنای شیعه، محدوده معنایی تقواپیشگان در قرآن و حجت غائب خدمت شما عرض کردیم. در این جلسه آنچه عرض خواهم کرد در ارتباط با عبارات پایانی این گزارش است که آیا توضیخ شیخ صدوق است یا ادامه روایت و مختصری هم درباره عبارات آن صحبت خواهیم کرد و به طور خاص الغیب در آیه ۲۰ سوره یونس …
◇ ادرار شتر و درمان کرونا:
استاد در قسمت پایانی جلسه در ارتباط با کلیپی که در آن به نقل از معصومین علیهمالسلام، توصیه به نوشیدن ادرار شتر برای درمان بیماری شده بود، نکاتی را در مورد سند حدیث فرمودند.
ایشان فرمودند که مرحوم شیخ حر عاملی این حدیث را از کتاب «طب الائمة» نقل میکنند که این کتاب منبع قابل اعتمادی برای بعضی از پیروان طب اسلامی است و در ادامه نکاتی را درباره کتاب «طب الأئمة» و سند این حدیث فرمودند.
¤ علاقهمندان برای شنیدن صوت کامل این جلسه میتوانند به پادکست جلسه سوم در کانالهای یوتیوب و آپارات مراجعه کنند.